Brændeovn i kolonihaven - er det realistisk?

Rigtig mange drømmer om en brændeovn eller åben pejs i kolonihaven. Så kunne man sidde lige her med kaffen og bare nyde varmen efter et par timer i den vinterkolde have.

Se lige (heldige) Jans kamin i kolonihaven:

Ja, drømmen er sikkert helt på plads. Men hvordan når du så langt, så du kan smække stængerne op foran den knitrende ild?

Jo - først skal du undersøge, om man overhovedet må sætte en brændeovn og skorsten op i din haveforening. Den slags ved naboen sikkert alt om - ellers gør formanden. Mange steder vil der lyde et rungende 'nej' til skorstenskrævende installationer... Åh suk, siger du. Men tab ikke modet!

Hvis du ikke må sætte en brændeovn med skorsten op, kan du faktisk få en brændeovn uden skorsten - en såkaldt biopejs eller biokamin. Kaminen på billedet finder du lige her. Jeg er åbenbart lidt af en sucker for den der lidt decadente landstil - men man kan kan få mange slags og stilarter:)

Det er jo virkelig fabelagtigt, at det kan lade sig gøre - uanset regler - at få brændeovnsstemning i kolonihaven! Så er der håb for alle os med hang til ild og hygge.

Hvis du er én af de heldige, som gerne må sætte en brændeovn op i kolonihaven - ja, så er det jo bare at finde en dejlig brændeovn, der passer til budgettet og stilen - denne her er f.eks. ikke ret dyr. Dernæst skal du have monteret kalorius.

Min viden om montering af brændeovne og andre slags håndværkeropgaver kan ligge på et usandsynlig lille bitte sted - især når det kommer til prisen. Så jeg bruger altid en service, der hedder 3Byggetilbud, hvor man gratis får tre helt uforpligtigende tilbud på sin opgave fra lokale håndværkerfirmaer. Gratis og uforpligtigende er lige mig!

Godt - så kom der ild i kolonihavehuset - altså på den ønskværdige facon. Så mangler vi kun at sætte kaffen over...

Har du en brændeovn - eller erfaring med biopejse? Gode råd og tanker modtages med kyshånd.

Dette indlæg er en del af temaet 'Varme i kolonihavehuset'.

Artiklen indeholder affiliatelinks.

Views: 1833

Kommentar af Maibrit, november 26, 2017 kl. 11:31pm

Hej,

I glemte lige at skrive, at der skal en godkendelse til fra en skorstensfejer, også selv om det er tilladt i haveforeningen. Også af forsikringsmæssige årsager, ellers dækker forsikringen ikke.

Kommentar af Marie Lærke, november 27, 2017 kl. 8:02am

Tak for input! Godkendelse fra skorstensfejer - tjek!

Kommentar af PH, november 29, 2017 kl. 3:54pm

Hvis mit hus lå i en forening med mulighed for brændeovn ville jeg være totalt happy.

Der er vist desværre ikke så mange steder det lader sig gøre.

Hvis nogen ved i hvilke århusianske haveforeninger det er muligt, så smid gerne besked her (så jeg kan komme på venteliste)

Kommentar af Marie Lærke, november 29, 2017 kl. 6:26pm

PH - Enghave i Åbyhøj!

Kommentar af PH, november 29, 2017 kl. 6:56pm

Marie Lærke, I know, men der er til gengæld ikke el

Kommentar af Marie Lærke, november 29, 2017 kl. 7:14pm
Ah...
Kommentar af Tine, december 2, 2017 kl. 11:03am
Vi har en gaspejs som køre på flaskegas. Er rigtig glad for den.
https://shop.kosangas.dk/kosangas/webshop-privat/opvarmning/gaspejs...
Kommentar af Jens Juhl, december 2, 2017 kl. 4:22pm

Jeg er så heldig at min have ligger i en haveforening, hvor det er forbudt at sætte brændeovne op. Når man går rundt i haverforeninger hvor det er tilladt, er der konstant denne støvede duft og smag, som jo kommer af forureningen. Brændeovne uden et filter er en af de værste partikkelforurenere der findes, det er jeg glad for vi ikke må i Hf Smørmosen i Gladsaxe.

Kommentar af Maibrit, december 28, 2017 kl. 12:06am

Så har jeg faktisk købt min nye brændeovn - en Rais, som kun skal stå 10 cm fra brændbart materiale på bagsiden. Lidt mere til siderne. Fantastisk i et lille hus. Så skal der købes skorsten og monteres og endelig godkendelse fra skorstensfejer, som dog har godkendt ovnen :) Kan næsten ikke vente.

Skriv en kommentar

Du skal være medlem af Vores Kolonihaver for at kommentere!

Bliv medlem Vores Kolonihaver

© 2019   Made By You   Powered by

Badges  |  Rapportér en fejl  |  Terms of Service