Kickstart forspiringen med en såbakke

Jeg forspirer altid i vindueskarmen - og gerne rigeligt, så der er lidt at forære væk af. Der er ikke noget bedre, end når de små planter løfter deres grønne stængler op af jorden... Og duften af tomat fra selv de mindste tomatspirer.

Min trofaste forspiringsmakker i mange år har været Pindstrups Minikap. Den har plads til rigtig mange planter, 60 stks. for at være helt præcis. Undervandingen gør, at de små planter får den mængde vand, som de behøver. Hverken for meget eller for lidt. Vandet fyldes i underbakken og bliver suget op til planterne gennem den fiberdug, som ligger under planterne. Det er et snedigt system - man kan endda sagtens ta' på weekend, uden at frygte at de små tørrer ud.

En Pluggbox kan sådan ca. det samme som en Minikap. Det er dog lidt lettere at få planterne op uden at beskadige rødderne. Og så bliver den nok ikke helt så slidt som flamingo trods alt bliver efter nogle år... Tilgengæld ser vandingen ud til at være en smule mere omstændig - med forstøver i starten og senere vanding i bunden, hvor man måske skal være lidt varsom med mængderne...


Mens Minikap og Pluggbox er perfekte til de små frø, må man have en såkasse med plads til mere jord ved her enkelt plante, hvis man vil så f.eks. ærteblomster, lupiner, solsikker, bønner og den slags, hvor frøene er store og rødderne må have god plads til at udvikle sig. Root trainers er netop skræddersyet til de småplanter, som gror hurtigt og danner dybe rødder. Jeg har ikke selv sådan en fætter endnu - men det kan ikke vare længe. Jeg ved også, at Claus Dalby bruger sådan nogle Root trainers - og så er jeg mere eller mindre automatisk overtalt!

Happy forspiring!

Dette indlæg er en del af temaet Forspiring

Indeholder affiliate-links

Views: 492

Skriv en kommentar

Du skal være medlem af Vores Kolonihaver for at kommentere!

Bliv medlem Vores Kolonihaver

© 2019   Made By You   Powered by

Badges  |  Rapportér en fejl  |  Terms of Service