Forum

Bier / brumbasser

Forleden skulle jeg ryde noget krat for egeføj..

Pludselig blev jeg stukket i fingeren og fortrak mig fra stedet. Opdagede at der var brumbasser (ved ikke hvad det er for en slags), men de kravlede rundt på jorden.


Jeg lod gå lidt tid og forsøgte så igen om jeg kunne ryde krattet, men kunne godt se, at brumbasserne blev irriterede. Så hentede jeg en rive, og forsøgte om jeg kunne fjerne løvet omkring dem. På et tidspunkt kom en lille bikubelignende genstand frem. Kunne se de sværmede om den, så jeg opgav og gøre mere. Dagen efter havde de maltrakteret vissent løv omkring bikuben og der var stor aktivitet.


Spørgsmålet er, hvordan får jeg nu fjernet egeføjen, for jeg tør ikke gå for tæt på dem.

Er der nogen der har noget erfaring med dette eller nogen gode råd?

You need to be a member of Vores Kolonihaver to add comments!

Join Vores Kolonihaver

Email me when people reply –

Replies

  • Det er jordbiere. Ja, det vil jeg prøve, altså at google dem.


    Havde engang en sjov oplevelse med en jordbi. Havde fundet et rør i jorden og lagde det på jorden. Pludselig kom en jordbi og var meget interesseret i det. Den sværmede om det og undersøgte det i en halv time. Så forsvandt den, men vendte tilbage og undersøgte videre. Da den forsvandt igen, fjernede jeg røret. Da den atter kom tilbage, kunne man se den ledte efter det og i lang tid. Jeg turde ikke lade det ligge da jeg var bange for, den ville sladere til de andre biere og de så alle ville komme og bygge bo der. Til sidst opgav den lille bi sin søgen og jeg stod med lidt dårlig samvittighed. :-/

    • Pyha, ja det kan man nemt få dårlig samvittighed over. Jeg fik for et par år siden uforvarende ødelagt et humlebibo. Det havde de etableret i noget fiberdug i mit skur. Da jeg tog det ud, sværmede det pludselig med humlebier omkring mig. Der var en masse klistret stads i fiberdugen, sikkert honning. Jeg lagde fiberdugen ud i noget krat, men det var ødelagt. Humlebierne søgte rundt i skuret efter deres børn og familie en rum tid derefter ... :( Dårlig samvittighed!

  • Måske er det jordbier? Prøv at google det og se, om du får nogle brugbare råd.

This reply was deleted.

Har du brug for en håndværker?

Vi køber håndværkerhjælp for rekordbeløb - og der kan være mange penge at spare...
Få den bedste pris