Ny kolonihaveejer

Tillykke med din nye kolonihave. Du er nu både vicevært i eget hus og gartner i din egen lille park. Du har sikkert allerede fået af vide, at hækken skal være klippet inden Skt. Hans, og hvornår foreningens næste arbejdsdag løber af stablen. Her kan du finde gode råd om, hvad der ellers er praktisk at vide som nyslået kolonihaveejer.

Forsikring

Ja, nogle ting skal bare være i orden, og vi starter i den dramatiske afdeling. Ulykker kan ske fra dag ét - derfor skal du hurtigst muligt have styr på din forsikring af kolonihavehuset.

Det er meget forskelligt, hvad en forsikring af hytten skal koste. Det kommer nemlig an på, hvor i landet dit kolonihavehus ligger, hvor stort det er, og hvor hvor mange år det har på bagen.

Derfor kan det være en rigtig fin idé at bede flere forsikringsselskaber komme med hver deres bud på en forsikring. Det kan du læse mere om lige her - Forsikring af kolonihavehuset.

Brug for en fagmand?

Uh ja, så er der jo alle planerne. Alt det sjove!

Måske har du store eller små planer for det nyerhvervede slot. Måske skal der skiftes et vindue, et tag, en dør, et gulv - eller lægges en terrasse, føres el, kloakeres... Men hvad skal den slags dog koste?

Overvejer du hjælp fra en fagmand, kan det virkelig anbefales at spørge flere lokale fagmænd om en pris på netop dit projekt. Det er gratis og uforpligtigende, og du kan læse mere om det her - Brug for at kende prisen på dit renoverings- eller byggeprojekt?

Varme i kolonihaven

Er det lidt køligt om tæerne? Så kan du jo overveje, om du skal have erhvervet dig en varmekilde. Her kan du læse om el-radiatorer, gasvarmeovne og varmepumper til kolonihavehuset - Varme i kolonihaven.

Klar til vinteren

I 'need to know'-afdelingen finder vi også de gode råd til at gøre kolonihaven klar til vinteren.

For de fleste er det nyt, at skulle overveje frost i cisternen og stormsikring af drivhuset. Fagre nye verden! Heldigvis er det en smal sag at sikre sig mod de største vinterkatastrofer, hvis man bare lige kender de gode tricks, som du finder her - Er kolonihaven klar til vinteren?